Små och stora, gula och blå, gamla och jättegamla, svenska och amerikanska. Det var ingen hejd på variationen när Piteå motorgård och Mosquitoshoppers tillsammans arrangerade bilutställning på Norrstrand. På plats fanns också Pinup societeten som hade försäljning av hårblommor och Rockabillykläder. Angelica Rehn i en gul klänning, papiljotter och hårnät berättade om föreningens engagemang i kläder och bilar.

– Vi jobbar för stärka kvinnor, män och barn och för att främja retro-, vintage- och rockabillykulturen, sade hon.

Den än så länge ganska lilla ideella föreningen har sitt säte i ett litet klubbhus mellan Luleå och Piteå och vill gärna få fler medlemmar.

Artikelbild

| Omkring 200 bilar och motorcyklar ställdes upp på Norrstrand på lördagen.

– Den här årliga bilutställningen är vårt största evenemang, annars syns vi mest på facebook och instagram.

Anna Cederlund och Sussi Wikström njöt av en kaffe i solskenet mellan sina bilar som de kör runt i mellan olika bilträffar över hela landet.. Bilintresset har de haft under många år och många är de utställningar de besökt.

Mariann Backman putsade på sin Cadillac Eldorado Seville från 1960. Den dimrosa lacken skulle så klart blänka vid uppvisningen.

– Vi har mycket sällan samma uppfattning och vilka bilar vi ska ha, jag och min man, men den här har vi i alla bestämt att behålla ett tag och fixa med, sade hon.

Artikelbild

Linda Danielsson och Katarina Nilsson James stod i insläppet och dirigerade bilar och motorcyklar till rätt plats.

– Det här är ju bara så kul. Vi har snart delat ut 200 lappar, sade Katarina Nilsson James.