Starten på sommarens Nappataget har varit trög. Bara ett fåtal fångstrapporteringar av öring, harr, gädda och abborre. Det är möjligt att högt vatten och halvuselt väder påverkat, men den som vill ha chansen att vinna en fiskeresa till fjälls värd cirka 6 000 kronor måste, förstås, anmäla sin fångst till Nappataget.

Fiskeresan lottas ut bland alla som deltar. Med andra ord har storleken ingen betydelse. Med ett förbehåll, den fångade fisken bör ha någon form av minimimått. För en sak är alldeles klar, ytterst få sportfiskare kommer någonsin i sitt fiskeliv få en lika stor öring som Piteåbon Glenn Levander fick på trolling i Laisälven den 8 juni. Jätteöringen mäter 82 centimeter och väger 8,75 kilo.

Nappataget är öppen för alla, men fisken ska vara fångad i någon av de fyra kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog. Och fisken ska vara fångad i vatten som är tillgängliga för alla som löser erforderliga fiskekort.

Vid varje redovisning, den första sker den 27 juni, så lottar vi ut fem presentkort på vardera 200 kronor.

Vi vill så klart ha bilder (helst breddare) och gärna rörlig film när du tampas med fisken. Har du en rolig/dråplig/spännande historia att förmedla så hör av dig.

I Nappataget gäller vuxenklass och barnklass (upp till tolv år), men ingen damklass. Sportfiske har inget med kön att göra. Klassvinnarna får inget penningpris, men diplom och äran av att vinna. Trots detta vill vi att särskilt de som aspirerar på klasseger dokumenterar sin fångst med vikt och foto.

Nappataget avslutas den 31 augusti.

Du hittar den digitala talongen till Nappataget här.